НАМ 1 РІК

КАФЕДРА ТЕХНОЛОГІЙ ЗАХИСТУ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА І ДЕРЕВИНИ, БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ ТА СОЦІАЛЬНИХ КОМУНІКАЦІЙ – НАМ 1 РІК.

C:\Users\Bogdan\Desktop\Кафедра 1 рік\Кафедра2018.JPG

1 листопада 2018 року кафедрі технологій захисту навколишнього середовища і деревини безпеки життєдіяльності та соціальних комунікацій (ТЗНС і Д, БЖД та СК) ННІ ДТД виповнився 1 рік.

Наказом ректора НЛТУ України за номером 228 від 1 листопада 2017 року внаслідок реорганізації кафедр технологій сушіння і захисту деревини (ТС і ЗД) та безпеки життєдіяльності (БЖД) утворено кафедру технологій захисту навколишнього середовища і деревини, безпеки життєдіяльності та соціальних комунікацій (ТЗНС і Д, БЖД та СК). На кафедрі працює 13 осіб професорсько-викладацького складу та 3 особи інженерно-технічних працівника. Завідувач кафедри д.т.н., проф. Кшивецький Б.Я. Середній вік професорсько-викладацького складу становить – 51 років.

На засіданні кафедри, яке відбулося 5 листопада 2018 року завідувач кафедри д.т.н., проф. Кшивецький привітав працівників кафедри з їх першою річницею, подякував за плідну працю та побажав всім міцного здоров’я, наснаги до роботи та віри у майбутнє, як кафедри так і інституту та університету.

Завідувач наголосив, що кафедра святкує річницю з певними здобутками, до яких можна віднести наступне: отримано ліцензію на ведення освітньої діяльності у сфері вищої освіти для спеціальності 183 «Технології захисту навколишнього середовища»; розроблено ліцензійну справу із спеціальності 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа»; поновлено лабораторні роботи з дисципліни «Охорона праці» та «Сушіння деревини»; облаштовано лабораторію для проведення магістрами наукових досліджень із сушіння та модифікування деревини; започаткована співпраця між кафедрою ТЗНС і Д, БЖД та СК і кафедрою склеювання та опорядження деревини університету природничих наук в місті Познань (Польща) та Вищою школою охорони праці (Університет) у м. Катовіце, Польща; оформлено стенди та вивіски кафедри та аудиторій; розпочато ремонт санвузлів; ведеться робота над отриманням ліцензії для підвищення кваліфікації працівників галузі з питань охорони праці; відремонтовано кабінет завідувача кафедри; поповнено кафедру одним здобувачем; отримано спонсорську допомогу у вигляді ламінованої деревинностружкової плити для виготовлення меблевих виробів для лабораторій та аудиторії та паркет для ремонту аудиторій.

Щодо майбутнього то було наголошено, що у наступному році планується здійснити набір студентів на спеціальність 183 «Технології захисту навколишнього середовища». Для цього необхідно провести належну профорієнтаційну роботу. Намічені конкретні заходи щодо профорієнтаційної роботи. Подальша робота над отриманням ліцензії для ведення освітньої діяльності спеціальності 029 «Інформаційна бібліотечна та архівна справа». Для покращення якості підготовки фахівців з вищої освіти необхідно використовувати сучасні методи та методики навчання студентів. Важливим є продовження міжнародної співпраці. Необхідно завершити процес щодо отримання ліцензії на можливість вести курси з підвищення кваліфікації працівників галузі з питань охорони праці. Покращити інтернет-сторінку кафедри. Подальше оновлення лабораторного устаткування для лабораторій. Ремонт аудиторій та лабораторій.

Підготував Б. Кшивецький

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *