Зустріч викладачів кафедри ТЗНС і Д, БЖД та СК і студентів спеціальності 183 «Технології захисту навколишнього середовища» з директором департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації Гречаником Р. М.

6 жовтня 2021 року відбулась зустріч студентів спеціальності 183 «Технології захисту навколишнього середовища» та викладачів кафедри ТЗНС і Д, БЖД та СК із директором департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації, кандидатом сільськогосподарських наук Гречаником Русланом Мар’яновичем. Зустріч відбулась онлайн.

Руслан Мар’янович розпочав свою зустріч із розповіді про екологічні проблеми, які є та на необхідності їх вирішення. Тому, спеціальність технології захисту навколишнього середовища є затребуваною та перспективною. Наголосив на високооплачуваності даної професії та потребу фахівців, як у державних так і комерційних структурах. Окрім цього, Руслан Мар’янович запросив студентів у департамент для проходження технологічних та переддипломної практик. Як сказав директор, проходження практик у департаменті дозволить здобувачам вищої освіти відчути відповідальність та складність роботи на державних посадах за даною спеціальністю.

Окрім того, Руслан Мар’янович розповів студентам про структуру департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації, де детально розказав про роботу кожного підрозділу та запросив студентів в департамент для ознайомлення із функціями, які він виконує. Також наголосив, що при зустрічі із студентами зможе показати як працює департамент, як виготовляється екологічна документація тощо. Розповів, які плани департаменту на майбутнє та на перспективності енергетики з використанням водневих двигунів. Запросив викладачів кафедри та студентів до співпраці. Наголосив, що у департаменті працюють багато випускників лісотехнічного університету, які мають якісну фахову підготовку.

Під кінець зустрічі Руслан Мар’янович подякував за зустріч та наголосив, що готовий до співпраці.

На закінчення розмови Руслан Мар’янович надав слово своїй заступниці, начальнику управління регулювання природокористування та моніторингу Бакун Оксані Антонівні. Вона більш детальніше розповіла про можливість проходження студентами практики та екскурсій в департаменті.

Зустріч була цікавою як для викладачів так і для студентів. Це була перша дистанційна зустріч із представником державної служби.

Відео зустрічі:  https://drive.google.com/file/d/1Zuu-LqPbw1H1CbfxG-HH6HNQmWPctRV3/view?usp=sharing

Підготував зав. каф. ТЗНС і Д, БЖД та СК проф. Кшивецький Б.Я., доц. Соколовський І.А., асист. Кушпіт О.М.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *