Зустріч із спеціалістом з охорони навколишнього середовища Павликом В.М.

8 квітня 2021 року  відбулась чергова зустріч  викладачів кафедри ТЗНС і Д, БЖД та СК та студентів всіх курсів спеціальності 183 «Технології захисту навколишнього середовища» (денної і заочної форми навчання) із представником виробництва – спеціалістом з охорони навколишнього середовища Павликом Василем Михайловичем.

Тема зустрічі «Спеціальність ТЗНС перспективність та затребуваність». Павлик Василь Михайлович – випускник технологічного факультету нашого університету, а сьогодні спеціаліст із забезпечення виконання заходів у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, охорони праці, екології на об’єктах суб’єкта господарювання.

Зустріч відбулась дистанційно і тривала півтори години.

Василь Михайлович розпочав свою зустріч із спогадів про студентські роки навчання у нашому університеті, м. Львів, та аналізом перегляду Web сайту кафедри. Під час знайомства із інтернет сторінкою нашої кафедри, його увагу привернула зустріч колективу викладачів із студентами спеціальності 183 «Технології захисту навколишнього середовища» та питання які там розглядались. Доповідач позитивно схвалив такі заходи  та висловив свою думку щодо даної зустрічі.

Після цього перейшов до лекції, щодо перспективності та затребуваності даної спеціальності. Під час лекції Василь Михайлович наводив багато прикладів практичного спрямування, наголошував на важливості вирішення конкретних питань, що сьогодні існують у виробничій сфері, питань щодо сертифікації продукції відповідно до вимог Європейського законодавства. Наводив багато прикладів виробничого характеру із даного питання, демонстрував слайдами та відеороликами.

Доповідач наголосив на важливості забезпечення компетентностей освітньої програми певними дисциплінами, які студенти мають освоїти під час навчання.

Після закінчення лекції, викладачі та студенти задавали  запитання, на які Василь Михайлович дав ґрунтовні та вичерпні відповіді. Викладачі кафедри подякували за цікаву зустріч та попросили Василя Михайловича прочитати студентам лекцію практичного спрямування, щодо нормативних та законодавчих документів.

Лекція була цікавою і повчальною для викладачів та студентів із представниками виробництва. У подальшому ми плануємо провести таку зустрічі із представниками екологічної інспекції.

Зустріч відбулася у відповідності до критерію № 8. «Внутрішнє забезпечення якості освітньої програми» підпункту 2 «Здобувачі вищої освіти безпосередньо та через органи студентського самоврядування залучені до процесу періодичного перегляду освітньої програми та інших процедур забезпечення її якості як партнери» та підпункту 3 «Роботодавці безпосередньо та/або через свої об’єднання залучені до процесу періодичного перегляду освітньої програми та інших процедур забезпечення її якості як партнери».

Відеосюжет зустрічі можна переглянути за посиланням https://drive.google.com/file/d/11WkkJxftYXUpk1Aq1gflO1ZShocNJjYR/view?usp=sharing.

Підготували зав. каф. ТЗНС і Д, БЖД та СК проф. Кшивецький Б.Я. , доц. Соколовський І.А., асист. Кушпіт О.М.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *